Руснаците са взривили собствения си влак с оборудване и боеприпаси на гара Каланчак в Херсонска област

Направили мощна димна завеса, за да го скрият от украинците, но нещо се объркало

Гара Каланчак
Гара Каланчак Източник: Украинско министерство на отбраната

Руските сили са създали димна завеса на железопътната гара Каланчак в Херсонска област и са взривили собствения си влак с оборудване и боеприпаси. Това съобщава Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната.


Според разузнаването, инцидентът е станал на 31 юли. На този ден в Каланчак пристига влак с военно оборудване и боеприпаси за руската армия.

 

"В 8 ч. сутринта на следващия ден руските сили започват разтоварването на ешелона. Очевидно, за да замаскират процеса на разтоварване и да го предпазят от ударите на HIMARS, те са използвали мощни димни средства.

 

Приблизително в 11:20 ч. в района, където се извършва работата, избухва експлозия. Точното й естество не може да се определи поради гъстата димна завеса. Веднага след експлозията обаче влакът започва да се движи в посока Крим без никакво предупреждение. Вражеският личен състав се разпръсква в паника", се казва в съобщението.

 

Според разузнавателната служба, експлозията вероятно е причинена от небрежно боравене с боеприпаси по време на разтоварването или от пожар, предизвикан от неумело използване на пиротехнически средства при създаването на димна завеса.

Още от "Светът"

Дипломатическите усилия да се намери международна подкрепа за Киев или Москва се сблъскват в Африка

Руските официални лица използват брутална пропаганда и конспиративната концепция за елита на т.нар. "златен милиард", за да се снабдят със съюзници

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени