Руснаците са взривили собствения си влак с оборудване и боеприпаси на гара Каланчак в Херсонска област

Направили мощна димна завеса, за да го скрият от украинците, но нещо се объркало

Гара Каланчак
Гара Каланчак Източник: Украинско министерство на отбраната

Руските сили са създали димна завеса на железопътната гара Каланчак в Херсонска област и са взривили собствения си влак с оборудване и боеприпаси. Това съобщава Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната.


Според разузнаването, инцидентът е станал на 31 юли. На този ден в Каланчак пристига влак с военно оборудване и боеприпаси за руската армия.

 

"В 8 ч. сутринта на следващия ден руските сили започват разтоварването на ешелона. Очевидно, за да замаскират процеса на разтоварване и да го предпазят от ударите на HIMARS, те са използвали мощни димни средства.

 

Приблизително в 11:20 ч. в района, където се извършва работата, избухва експлозия. Точното й естество не може да се определи поради гъстата димна завеса. Веднага след експлозията обаче влакът започва да се движи в посока Крим без никакво предупреждение. Вражеският личен състав се разпръсква в паника", се казва в съобщението.

 

Според разузнавателната служба, експлозията вероятно е причинена от небрежно боравене с боеприпаси по време на разтоварването или от пожар, предизвикан от неумело използване на пиротехнически средства при създаването на димна завеса.

Още от "Светът"

Украйна извърши през нощта мощна атака с дронове срещу Русия, съобщи източник от украинското военно разузнаване

Най-малко три енергийни подстанции и склад за гориво са били поразени в съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ),  военното разузнаване (ГУР) и специалните сили

Прочетете повече прочетете повече

Украинците свалиха руски стратегически бомбардировач Ту-22 на 300 км навътре в Русия (ВИДЕО)

Говорителят на ВВС на украинските въоръжени сили Иля Евлаш нарече унищожаването на Ту-22М3 "вендета за това, че руската стратегическа авиация атакува мирни градове, където загинаха цивилн

Прочетете повече прочетете повече

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени