Руснаците свалиха ракета над плаж в Крим, има загинали (ВИДЕО)

Цивилни се оплакват, че сирените за въздушно нападение са мълчали, когато руснаците са решили да свалят ракета над претъпкан плаж

Взривове в Крим
Взривове в Крим Източник: Колаж/Главред

В неделя следобед Крим беше атакуван с ракети. Това съобщи местният Telegram канал "Кримски вятър", цитиран от УНИАН. Според абонати на канала са чути експлозии в Севастопол и Балаклава. Съобщава се, че окупационните системи за противовъздушна отбрана са действали близо до Евпатория, Саки, Бахчисарай и Инкерман, както и в самия Севастопол. Според канала е имало взривове в района на Севастополския залив.

 

 

"Чува се детонация в района на казашкия залив, където е базирана 810-а бригада от морската пехота на руския Черноморски флот", пише "Кримски вятър". Съобщава се, че руската противовъздушна отбрана е свалила ракета близо до плажа Учкуевка край Севастопол. Съобщава се за необичайно падане на руските ракети за противовъздушна отбрана. Твърди се, че основната част е паднала в морето, но осколки от свалените боеприпаси са паднали на плажа. Според Кримския вятър има загинали на плажа в Учкуевка, там са пристигнали много линейки.

 

Инцидентът на плажа бе потвърден и от назначения от руснаците гаулайтер на Севастопол Михаил Развожаев. Според него хората на плажа са ранени и убити в резултат на работата на руската противовъздушна отбрана.

"Отблъскването на ракетната атака е завършено. По предварителна информация в небето над водната площ са унищожени 5 въздушни цели. Но останките от свалените цели паднаха в крайбрежната зона. По предварителна информация на Спасителната служба 12 души, включително 2 деца, са ранени в района на Учкуевка", пише той в началото, но след това съобщава, че двама души са загинали, повече от 20 са ранени.

 

5 въздушни цели са свалени
5 въздушни цели са свалени Източник: УНИАН

В местните социални мрежи се оплакват, че окупаторите не са включили сирените за въздушно нападение по време на ракетната атака. Съобщава се също, че хората не са били допускани в подземни помещения, където могат да изчакат атаката.

 

По-късно Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че инцидентът на плажа край Севастопол е дело на руската противовъздушна отбрана по време на отблъскването на украински удар с ракети ATACMS.

 

Руски окупатори-ПВО
Руски окупатори-ПВО Източник: УНИАН

"По време на отблъскването на терористична атака от дежурните сили за противовъздушна отбрана бяха свалени четири американски ракети ATACMS. Друга ракета, в резултат на въздействието на системите за противовъздушна отбрана в последния участък, се отклони от траекторията на полета с детонацията на бойната глава във въздуха над територията на града", се казва в доклада.

 

Съобщението на МО на РФ
Съобщението на МО на РФ Източник: УНИАН

На свой ред гаулайтерът на Севастопол Развожаев актуализира данните за броя на жертвите - трима загинали (включително две деца) и около сто ранени. Междувременно в социалните мрежи се появи момент, както се твърди, на самия инцидент с експлозията на ракета на плажа.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени