Руснаците свалиха свой изтребител Су-35 край Токмак (ВИДЕО)

Русия е загубила още един многоцелеви изтребител Су-35 в петък

Су-35
Су-35 Източник: Twitter

Свързаният с Руските въздушно-космически сили (VKS) канал Fighterbomber в Telegram публикува кратко съобщение със снимка на изтребител: "Вечен полет, братко…", съобщава специализираното издание The Warzone.

 

Загубата все още не е официално потвърдена нито от руските, нито от украинските власти. Въпреки това в социалните медии се появи видео, за което се твърди, че руската противовъздушна отбрана е активирана близо до окупирания град Токмак в Запорожка област, а няколко канала в Telegram предполагат, че изтребителят е бил случайно свален от приятелски огън.

 

 

Руският телеграм канал WarGonzo публикува видео, за което твърди, че е от свалянето на изтребителя. "Руската противовъздушна отбрана даде всичко от себе си, стреляйки по приятелски сили", написаха администраторите на канала под видеото.

 

"…Токмак е неспокоен", пише телеграм каналът Ukrainian War Monitor. "Много рано – свалянето на вражески тактически самолет. Очакваме подробности на сутринта.”

По-късно War Monitor публикува актуализация. "Добрата новина е минус Су-35 от руските сили за ПВО през нощта над Токмак".

 

Токмак е основна цел на продължаващата контраофанзива на Украйна през Запорожка област и е на около 20 мили от украинските линии и в обсега на системи за противовъздушна отбрана като украинския SA-11 Buk.

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени