Рязък скок на новозаразените с COVID-19 в Унгария

Данните от сряда показват, че 5,99 милиона души са били напълно ваксинирани

Унгария
Унгария Източник: Zonanews
Унгария регистрира 5 270 новозаразени с COVID-19 през изминалото денонощие, рязко увеличение от 3 005 заразени, регистрирани преди седмица, докато вариантът "Омикрон" се разпространява, предаде "Ройтерс".
 
"Омикрон" представлява повече от 11% от новозаразените, уточниха от правителството. Въпреки нарастването на заразените, броят на пациентите с коронавирус, лекувани в болница, е 3 090 души, което е по-малко от 3 854 души преди седмица. В Унгария, страна с близо 10 млн. души, 39 599 души са починали от COVID-19 от началото на пандемията.
 
Правителството на премиера Виктор Орбан, което е изправено пред избори през април и се противопоставя на затварянията от страх от задушаване на икономиката, засили кампанията си за ваксинация от ноември.
 
Сега предлага дози на всеки, без предварителна регистрация, а също и бустерни дози на деца на възраст 12-17 години. Училищата са отворени отново тази седмица.
 
Данните от сряда показват, че 5,99 милиона души са били напълно ваксинирани, докато 3,19 милиона са получили допълнителни ваксини.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени