С един удар ВСУ ликвидира 200 руски орки в окупирания град Сватово

Това разказа ръководителят на Луганската областна военна администрация Сергей Гайдай

Разрушеният хотел, в който са били дислоцирани руските окупатори
Разрушеният хотел, в който са били дислоцирани руските окупатори Източник: Telegram

В неделя вечер Въоръжените сили на Украйна удариха с един-единствен удар базирани в град Сватово руски агресори. Взривът е станал на територията на бивша автостанция, преустроена в хотел, в който са се дислоцирали руските окупатори. Това разказа ръководителят на Луганската областна военна администрация Сергей Гайдай. 

 

"Що се касае до взрива, мога да кажа, че беше точен. Беше ударен хотел или общежитие, където са разквартирувани представители на руската армия. Напоследък понасят големи загуби. Тази нощ в Сватово имаше врзив в бившата автостанция. Загинали са ориентировъчно 200 руски войници. Те в момента активно подготвят войска за линията на фронта и се готвят за отбрана. Но складовете им също се взривяват и ще имат проблеми с боекомплектите", заяви Гайдай. 

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени