С мощен удар на юг украинските сили превзеха нови рубежи и унищожиха две роти руски нашественици

Унищожена е и много руска бойна техника

Украински военни
Украински военни

В зоната на отговорност на Силите за отбрана на фронта в Таврическото направление, противникът полага значителни усилия, за да предотврати настъплението на украинските сили по посока на град Мелитопол. Това съобщи говорителят на Силите за отбрана в направлението "Таврически" Валерий Шершен в ефира на националния телемаратон, цитиран от Главред.

 

"В посока Бердянск силите за отбрана укрепват позициите си, разминират и са в максимална готовност да продължат настъплението", каза той.

 

Какво се знае за ситуацията на юг
В Таврическото направление украинските войници бележат успехи и напредък. През деня бяха унищожени почти две роти руски нашественици. Това съобщи в Telegram командирът на оперативно-стратегическата група войски "Таврия" Александър Търнавски.

 

"Подразделенията на ракетните войски и артилерията през денонощието изпълниха 1201 огневи мисии. Загубите на врага (убити и ранени) възлизат на почти две роти", пише Тарнавски.

 

Освен това украинските защитници унищожиха следната техника, както и складове с боеприпаси на окупаторите:

  • БТР;
  • БМ-21 "Град";
  • МТ-12 "Рапиер";
  • 3 дрона Zala;
  • 3 оръдия 2А36 "Гиацинд-Б";
  • 2 самоходни артилерийски стойки 2С7 "Пион";
  • гаубица 2А65 "Мста-Б";
  • автомобилно оборудване.
  • 4 склада за вражески боеприпаси.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени