С пълно основание: Украйна обвини съседна Унгария, че помага на Русия във войната и нарушава единството на ЕС

Причината е телефонният разговор на Орбан с Путин

МВнР на Украйна
МВнР на Украйна Източник: Twitter

Украйна обвини съседна Унгария, че омаловажава руската агресия и нарушава единството на ЕС след телефонния разговор между премиера Виктор Орбан и Владимир Путин.

 

"Очевидно след изборите Будапеща премина към следващата стъпка – помага на Путин да продължи агресията си срещу Украйна", се казва в изявление на украинското външно министерство, обвинявайки Унгария в "разрушаване на единството в ЕС".

 

Украйна критикува Унгария и за готовността й да плаща в рубли за руски газ. "Ако Унгария наистина иска да помогне за прекратяване на войната, ето как може да стане това: спрете да рушите единството в ЕС, дайте подкрепата си за нови антируски санкции, окажете военна помощ на Украйна и не създавайте нови източници за финансиране на руската военна машина. Никога не е късно да застанеш от правилната страна на историята", заяви говорител на украинското външно министерство.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени