С ракета за $100 украински зенитчик свали руски хеликоптер Ка-52 за $15 млн.

Беше неприемливо да похарчим цял "Стингер", заявява офицер от 93-та отделна механизирана бригада "Холодный Яр"

Сваленият руски хеликоптер Ка-52
Сваленият руски хеликоптер Ка-52

Украинските военни свалиха свръхмодерен руски хеликоптер Ка-52. Това съобщиха от 93-та отделна механизирана бригада "Холодный Яр". "Беше неприемливо да похарчим цял "Стингер" за тези, затова свалихме руският хеликоптер Ка-52 с обикновена "Игла", разказва офицер от бригадата. 

 

"През нощта вражеските хеликоптери се снижаваха много ниско. Кръжаха над нашите позиции, като не ни даваха възможност да си повдигнем главите дори. И едно момче от нашите, зенитчик, командирован в моето подразделение, пусна по тях две ракети. Едната попадна в капан, но другата свали Ка-52. И той падна", допълва офицерът. 

 

По думите му хеликоптерът е паднал далеч от техните позиции и украинските бойци са успели да отидат близо до него едва вечерта.  "Шегуваме се помежеду си, че свалихме руски хеликоптер на стойност $15 млн. с оръжие за $100, което е купено още по съветско време". 

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени