С Тръмп "е свършено", ако обвиненията за класифицираните документи бъдат доказани, заяви бившият главен прокурор на САЩ

В събота Тръмп заяви за изданието Politico, че ще продължи с кандидатпрезидентската си кампания, дори да бъде осъден по това дело и подчерта "Никога няма да се откажа"

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Fox News

Бившият главен прокурор на САЩ Уилям Бар вчера защити обвиненията, повдигнати от специалния прокурор Джак Смит срещу Доналд Тръмп, и каза, че ако обвиненията, че бившият американски президент умишлено е задържал стотици документи с класифицирана информация бъдат доказани, то "с него е свършено".

 

"Бях шокиран колко важна е информацията в тези документи и колко са много и смятам, че обвиненията, повдигнати съгласно закона за шпионажа са солидни, заяви вчера Бар по Fox News. Дори и половината от това да е вярно, той е свършен, каза Бар.

 

Коментарът на Бар, който беше главен прокурор от февруари 2019 до декември 2020 г. по време на мандата на Тръмп, има голяма тежест и беше направен в момент, когато мнозина други републиканци нямат желание да критикуват Тръмп. Той е водещ кандидат за следващите президентски избори през 2024 г.

 

Тръмп трябва да се яви пред федерален съд в Маями, за да му бъдат предявени обвиненията. Те включват съзнателно задържане на изключително важни документи, свързани с националната сигурност, възпрепятстване на правосъдието, неверни твърдения, заговор и укривателство.

 

Бившият президент смята да направи изявление след това, в 20:15 ч. утре вечер от своя голф клуб Бедминстър в Ню Йорк, казаха от щаба му. В събота Тръмп заяви за изданието Politico, че ще продължи с кандидатпрезидентската си кампания, дори да бъде осъден по това дело и подчерта "Никога няма да се откажа".

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени