Съдия постанови, че Доналд Тръмп е извършвал измами в продължение на години, докато е изграждал империята си за недвижими имоти

Съдия Артър Енгорън установи, че бившият президент и неговата компания са измамили банки, застрахователи и други институции

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Pixabay

Съдия в Ню Йорк постанови, че Доналд Тръмп е извършвал измами в продължение на години, докато е изграждал империята за недвижими имоти, която го изстреля към славата и Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

 

Съдия Артър Енгорън, който се произнесе по гражданско дело, заведено от главната прокурорка на щата Ню Йорк Летиша Джеймс, установи, че бившият президент и неговата компания са измамили банки, застрахователи и други институции, като са надценили значително активите на компанията и са преувеличили нетното състояние на Тръмп в документите, използвани при сключването на сделки и осигуряването на финансиране.

 

Енгорън нареди да бъдат отнети някои от бизнес лицензите на Тръмп като наказание, което затруднява или прави невъзможно извършването на бизнес в Ню Йорк, и заяви, че ще продължи да възлага на независим наблюдател да наблюдава дейността на "Тръмп организейшън".

 

В решението си съдия Енгорън постановява, че Доналд Тръмп, който мечтае да си върне Белия дом през 2024 г., и синовете му Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп, изпълнителни вицепрезиденти на "Тръмп организейшън", са "отговорни" за "многократните нарушения" на закона, предаде Франс прес.

 

Той добави, че документите, представени от главната прокурорка, "ясно" показват "измамни оценки" от страна на Доналд Тръмп на активите на групата - безброй компании, вариращи от жилищни имоти до луксозни хотели и голф клубове.

 

Летиша Джеймс обвинява милиардера републиканец и неговите деца, че са "надули" тези активи с милиарди долари, за да получат, наред с другото, по-изгодни заеми от банките в периода 2011-2021 г.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени