Само на южното направление ВСУ унищожиха около 200 руски агресори и 42 единици бойна техника

Унищожени са и 3 склада с боеприпаси

Унищожена руска военна техника
Унищожена руска военна техника Източник: Telegram

За последното денонощие украинските защитници са унищожили само на южното направление на фронта 194 руски терористи, както и 42 единици бойна техника. Това съобщи Оперативното командване "Юг" на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

 

"Противникът продължава бойните действия на заетите от него отбранителни рубежи. Нови ударни групировки не се създават, придържат се основно към тактиката на контрабатарейната борба. В Херсонска област, в района на Княжевка и Олгина противникът се опитва да извърши пробив с диверсионно-разузнавателни групи, но безуспешно", се казва в съобщението. 

 

"Общо през деня като резултат от нанасянето на огневи щети на противника, нашите части нанесоха следните загуби: 194 рашисти и 42 единици техника, сред които 2 РСЗО "Град", 2 командно-щабни машини, 4 оръдейно-ракетни комплекса "Панцир-С1", пусковозарядна установка за ЗРК "Бук-М2", 6 самоходни гаубици "Акация", 26 единици автомобилна техника, дрон "Орлан-10" и 3 склада с боеприпаси", се уточнява в съобщението. 

 

Постът на Оперативно командване Юг
Постът на Оперативно командване Юг Източник: Скрийншот/Facebook

 

Още от "Светът"

Катастрофира кола от кортежа на президент с българско потекло, има загинал

Нейните баба и дядо ашкенази по бащина линия са емигрирали от Литва в Мексико Сити през 20-те години на миналия век, докато баба и дядо й по майчина линия са емигрaнти от Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени