Само в Таврическото направление за денонощие руските орки загубиха повече от две роти

В същото време украинските сили за отбрана продължават провеждането на настъпателна операция в Мелитополското и Бердянското направление и се закрепват на постигнатите рубежи

Руски загуби във войната в Украйна
Руски загуби във войната в Украйна Източник: Днепр Оперативный

През изминалото денонощие в Таврическото направление на фронта загубите на руските войски в убити и ранени възлизат на повече от две роти, съобщи бригаден генерал Александър Тарнавски, командир на Таврийската оперативно-стратегическа групировка войски.

 

"В Таврийското направление се действа. Силите за отбрана се придвижват напред. За последните 24 часа загубите на противника в убити и ранени възлизат на повече от две роти", отбелязва той, цитиран от украинската агенция УНИАН.

 

Според него са унищожени и 20 единици противникова военна техника: "По-конкретно, 2 танка, 6 бойни бронирани машини, дрон "Орлан-10", 3 артилерийски системи и минохвъргачки, малогабаритна преносима радиолокационна станция "Соболятник" и автомобили. Унищожени са и 2 склада с боеприпаси на противника".

 

 

В Купянското направление Въоръжените сили на Украйна са отблъснали атаките на руските сили източно от Берестовое, Харковска област. Това се казва в съобщение на страницата на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна във Фейсбук. Отбелязва се, че през денонощието е имало около 20 бойни сблъсъка.

 

"В Купянското направление нашите войници твърдо държат отбраната, успешно отразяват противникови атаки източно от Берестовое, Харковска област", ​​съобщиха от Генералния щаб и добавят, че в това направление пет населени места в Харковска област са били подложени на руски артилерийски и минометен обстрел.

 

В Маринско направление украинските сили продължават да сдържат настъплението на руските войски в района на град Маринка.

 

В Бахмутско направление руските сили са нанесли въздушни удари в районите на Клещиевка, Белая гора и Константиновка, а повече от 15 населени места са пострадали от артилерийски обстрел.

 

В Лиманско направление руските части са нанесли въздушни удари по-специално в районите на Белогоровка в Луганска област и Ивановка, Серебрянка и Спорное в Донецка област.

 

В Авдеевско направление руснаците са нанесли въздушен удар в района на Авдеевка и повече от 10 населени места са били подложени на артилерийски обстрел.

 

В Шахтьорско направление руската армия е нанесла въздушен удар по-специално в района на Старомайорски.

 

В Запорожското и херсонското направление руските сили съсредоточават основните си усилия върху предотвратяването на по-нататъшното настъпление на украинските войски. Те са нанесли въздушен удар в района на Змиевка, Херсонска област, като над 25 населени места са били подложени на артилерийски обстрел.

 

В същото време украинските сили за отбрана продължават провеждането на настъпателна операция в Мелитополското и Бердянското направление и се закрепват на постигнатите рубежи.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени