Самолет на НАТО, летящ над полското въздушно пространство във вторник, е проследил ракетата, която удари местна ферма

От началото на руската инвазия самолетите на НАТО извършват редовно наблюдение около Украйна

Самолет на НАТО
Самолет на НАТО Източник: МО на САЩ

Самолет на НАТО, летящ над полското въздушно пространство във вторник, е проследил ракетата, която удари местна ферма до границата с Украйна, съобщи пред CNN военен представител на Алианса.

 

"Информацията с радарните следи [на ракетата] беше предоставена на НАТО и Полша", добави военният служител на НАТО. От началото на руската инвазия самолетите на НАТО извършват редовно наблюдение около Украйна. Самолетът, летял над Полша във вторник, е наблюдавал ситуацията в Украйна.

 

Служителят на НАТО не каза кой е изстрелял ракетата, която е била проследена да се взривява в Полша, нито откъде е била изстреляна. Генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете, е разговарял с украинския си колега по-рано във вторник, според информация, предоставена от Пентагона.

 

Мили е обсъдил руската инвазия и е "обменил гледни точки и оценки" с генерала от украинските въоръжени сили Валерий Залужний, се казва в съобщението. Председателят също така е потвърдил подкрепата на САЩ за Украйна, се казва още в информацията.

 

Това се случва, след като във вторник в Полша, близо до украинската граница, се взриви ракета, при което загинаха двама души. Мили е разговарял и с полския си колега, началника на Генералния щаб генерал Ражмунд Анджейчак, се посочва в информацията: "Двамата лидери обсъдиха продължаващото нахлуване на Русия в Украйна и загубата на човешки живот близо до полската граница и се договориха да поддържат връзка в хода на разследването."

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени