"Самолетопадът" в руските ВВС продължава - украинците свалиха още един Су-34

За окупаторите става все по-трудно да летят

Руски Су-34
Руски Су-34 Източник: Thedefensepost

На 2 март в Украйна беше свален още един руски изтребител-бомбардировач Су-34. Това съобщи в Telegram командирът на ВВС на Въоръжените сили на Украйна ген. Микола Олешчук.


"Противникът продължава да атакува в източна посока, използвайки управляеми бомби от тактически самолети. Току-що бяха изстреляни зенитни ракети срещу два вражески самолета Су-34 и Су-35. Чакаме потвърждение на желания резултат", написа Олешчук.

 

Командващият въоръжените сили на Украйна подчерта, че "за окупаторите става все по-трудно да летят", но украинските отбранителни сили се нуждаят от повече системи за противовъздушна отбрана, за да изчистят украинското небе.

 

По-късно Олешчук потвърди свалянето на един самолет. "Въздушното командване "Восток" потвърждава свалянето на изтребител-бомбардировач Су-34. За съжаление, само един. Продължаваме да бием окупатора", написа той.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени