САЩ могат да отстранят физически Путин и те са му обяснили това, заяви бивш посланик на Украйна в ООН

Според Владимир Елченко за целта ще бъдат използвани само конвенционални оръжия

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Цензор.NET

Съединените американски щати разполагат с инструментите и възможностите да елиминират физически руския президент Владимир Путин. Това може да се случи, ако Русия използва тактическо ядрено оръжие във войната срещу Украйна. Бившият постоянен представител на Украйна в ООН през 2015-2019 г., както и посланик на Украйна в Съединените щати през 2020-2021 г. Владимир Елченко в ефира на програмата "Вердикт със Сергей Руденко" по телевизионния канал "Эспрессо" подчерта, че американците вече са обяснили това на Путин "много просто и ясно".

 

"Може би са взели лист и са нарисували какво ще се случи с Руската федерация, ако използва тактическо ядрено оръжие. Първо, ще има физическо унищожаване на Путин, за това САЩ имат инструментите и възможностите. Второ, незабавно, в рамките на 20-30 минути, ще последва унищожаването на Черноморския флот на РФ. Всички военни групи, разположени в близост до границите на Украйна. И следващата стъпка ще бъдат удари по всички военни бази и стратегически обекти на територията на Руската федерация, включително Москва и Кремъл", обясни дипломатът, цитиран от УНИАН.

 

Според Елченко за целта ще бъдат използвани само конвенционални оръжия. "Не става дума за ядрени оръжия, а за конвенционални. Защото за разлика от руските крилати ракети "Кинжал", с които ни обстрелват, американските крилати ракети "Томахоук" и други оръжия са по-точни. Те поразяват целта с точност от 15-20 см. Всичко това беше представено на руската страна. След това всички разговори за ядрени оръжия от страна на ръководството на Руската федерация спряха", добави той.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени