САЩ: Наглата Русия заплашва със своя неоимпериализъм не само Украйна

Изявленията на Русия за възможността за използване на ядрено оръжие показват "заплахата, която Русия представлява за международния мир и сигурност"

Робърт Ууд и военнопрестъпникът Путин
Робърт Ууд и военнопрестъпникът Путин

Опитите на страната агресор Русия да промени със сила международно признатите граници в опитите си да се върне към имперското минало представляват заплаха не само за Украйна, но и за други държави.

 

Това заяви заместник-постоянният представител на САЩ в ООН посланик Робърт Ууд по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН, цитиран от Главред.

 

"Наглите опити на Русия да преначертае границите със сила в безплодните си опити да се върне към имперското си минало заплашват суверенитета и териториалната цялост на всяка страна", каза Ууд.

 

Той припомни, че Руската федерация е отговорна за кървавата пълномащабна война, започната срещу Украйна, и за смъртта на хора.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени