САЩ обвиниха Русия, че е отговорна за последните кибератаки в Украйна

Цитирана е Ан Нюбергър, съветничка към Белия дом по въпросите на киберпиратството

Кибер атака
Кибер атака Източник: Zonanews

САЩ обвиниха Русия, че е отговорна за последните кибератаки, които са били насочени срещу няколко официални интернет сайта в Украйна и срещу две обществени банки в тази страна, предаде Франс прес, като цитира Ан Нюбергър, съветничка към Белия дом по въпросите на киберпиратството.

 

Същевременно украинското военно разузнаване съобщи, че има информации, че руски специални сили са поставили мини в редица социално-инфраструктурни обекти в Донецка област. Ведомството посъветва хората да не напускат домовете си и да не използват обществен транспорт, предаде Ройтерс.

 

Според него целта на тези действия била да се дестабилизира ситуацията във временно окупираните територии в Украйна и да се създаде също така почва за обвинения срещу Украйна, че извършва терористични актове.

Още от "Светът"

Германският Бундестаг гласува за изпращането в Украйна на далекобойно оръжие, без изрично да споменава високоточните кри

По време на дискусията министърът на отбраната Борис Писториус заяви, че Украйна може да разчита на и по-нататък на подкрепа от Германия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени