САЩ обявят "голям пакет" от санкции заради смъртта на Навални

Това заяви говорителят на Белия дом за националната сигурност Джон Кърби

Джон Кърби
Джон Кърби Източник: Пресслужба на Белия дом

Този петък САЩ ще обявят голям пакет от санкции, които ще бъдат наложени на Русия заради смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални, каза днес говорителят на Белия дом за националната сигурност Джон Кърби.

 

Чрез него Русия ще бъде "държана отговорна за това, което се случи с г-н Навални" и за нейните действия по време на войната в Украйна, каза Кърби, без да предоставя подробности за санкционните мерки.

 

"Вече имаме санкции, но обмисляме допълнителни санкции, да", каза вчера президентът на САЩ Джо Байдън пред репортери, връщайки се в Белия дом от Рехобот Бийч, Делауеър.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени