САЩ поискаха обяснение от Русия за струпването на войски по границата с Украйна

Прайс подчерта, че САЩ са рамо до рамо със своя партньор Украйна срещу опитите на Москва да насажда страх в своята съседка

Нед Прайс
Нед Прайс Източник: Twitter

САЩ поискаха обяснение от Русия за струпването на войски по границата с Украйна, съобщи пресаташето на Държавния департамент Нед Прайс,  цитиран  от "Гласът на Америка". Прайс подчерта, че САЩ са рамо до рамо със своя партньор Украйна срещу опитите на Москва да насажда страх в своята съседка. Той отбеляза, че всички опити от руска страна за сплашване на Украйна са повод за безпокойство, независимо къде се осъществяват - на руска или на украинска територия.

 

"Поискахме Русия да даде обяснение за тези провокации. Но по-важното е, че изпратихме сигнал към нашите украински партньори, който отново да ги увери в нашата подкрепа." - коментира Прайс.

На днешния брифинг в Белия дом пресаташето Джен Псаки също подчерта, че САЩ са обезпокоени от ситуацията по границата между Украйна и Русия.

Още от "Светът"

Радев скри, че е подкрепил декларация, която заклеймява саботажите на Русия в Чехия и България

"НАТО остава отворен за периодичен, фокусиран и смислен диалог, както и за конструктивни отношения с Русия, когато действията на Русия направят това възможно", пише още в декларацията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени