САЩ поискаха обяснение от Русия за струпването на войски по границата с Украйна

Прайс подчерта, че САЩ са рамо до рамо със своя партньор Украйна срещу опитите на Москва да насажда страх в своята съседка

Нед Прайс
Нед Прайс Източник: Twitter

САЩ поискаха обяснение от Русия за струпването на войски по границата с Украйна, съобщи пресаташето на Държавния департамент Нед Прайс,  цитиран  от "Гласът на Америка". Прайс подчерта, че САЩ са рамо до рамо със своя партньор Украйна срещу опитите на Москва да насажда страх в своята съседка. Той отбеляза, че всички опити от руска страна за сплашване на Украйна са повод за безпокойство, независимо къде се осъществяват - на руска или на украинска територия.

 

"Поискахме Русия да даде обяснение за тези провокации. Но по-важното е, че изпратихме сигнал към нашите украински партньори, който отново да ги увери в нашата подкрепа." - коментира Прайс.

На днешния брифинг в Белия дом пресаташето Джен Псаки също подчерта, че САЩ са обезпокоени от ситуацията по границата между Украйна и Русия.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени