САЩ с нови снкции срещу Русия заради Навални

По иранския ядрен въпрос той заяви, че все още има разногласия между Техеран и световните сили

Джейк Съливан
Джейк Съливан Източник: White House

САЩ подготвят нови санкции срещу Москва, която обвиняват в отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални, предаде Франс прес. Вече наложихме санкции срещу Русия заради случая Навални и "подготвяме нов пакет от санкции, които да се приложат в тази ситуация", заяви пред телевизия Си Ен Ен Джейк Съливан, съветник на Джо Байдън по националната сигурност, четири дни след срещата между президентите на Русия и САЩ в Женева. Вашингтон смята изявлението на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, че е готов за диалог и конфронтация със САЩ, за "интересен сигнал", съобщава Ройтерс.

 

"Чакаме, за да видим дали след него ще последва някаква по-пряка комуникация с нас за възможен път напред", добави Съливан в интервю за Ей Би Си. По иранския ядрен въпрос той заяви, че все още има разногласия между Техеран и световните сили. Окончателното решение по въпроса принадлежи на иранския върховен лидер Али Хаменей, подчерта Съливан.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени