САЩ спечелиха дело за екстрадиция на Джулиан Асанж

Американските власти обвиняват 50-годишния австралиец по 18 пункта

Джулиан Асанж
Джулиан Асанж Източник: Twitter

САЩ спечелиха обжалване в лондонски съд за екстрадиране на основателя на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж, за да бъде изправен пред американското правосъдие по обвинения като нарушаване на закон за шпионажа и заговор за незаконно проникване в правителствени компютри, предаде Ройтерс.


Съдът уважи обжалването, съобщи съдия Тимъти Холройд. Той каза, че САЩ са дали множество гаранции на Великобритания за условията на задържане на Асандж.

 

Американските власти обвиняват 50-годишния австралиец по 18 пункта във връзка с публикуването от "Уикилийкс" на огромно количество поверителни американски военни документи и дипломатически грами, което според тях е застрашило живота на много хора.

 

САЩ обжалваха решение от 4 януари на по-долна британска съдебна инстанция, която постанови Асандж да не бъде екстрадиран, тъй като има опасност да се самоубие в американски затвор.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени