САЩ: Украинците воюват за своята демокрация и ние ще направим всичко необходимо, за да им помогнем

Това заяви на брифинг във Вашингтон прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер

Карин Жан-Пиер
Карин Жан-Пиер Източник: Twitter

Правителството на Съединените щати ще приложи всичките си усилия, за да има Украйна силни позиции както в противостоянието на руската въоръжена агресия, така и на масата на преговорите по-късно. Това заяви на брифинг във Вашингтон прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер.

 

"Те (украинците, бел. ред.) воюват за своята демокрация и ние ще направим всичко, оето можем, за да усилим техните позиции, за да могат да се защитят, а също така, ако се появи възможност за преговори, да могат да участват в тях от позицията на по-силния", подчертават от администрацията на Джо Байдън. 

 

Карин Жан-Пиер подчерта, че именно Русия е страната агресор и е нарушила суверинитета и териториалната цялост на Украйна. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени