Съветник на Зеленски: Исторически можете да се гордеете - България помогна на Киев в първите дни на войната

На практика всичко, което можехме да получим в първите дни, го получихме с помощта на нашите български партньори, каза още Михаил Подоляк

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк

Властите в Киев отдават особено значение на помощта, която България им изпраща, както днес, така и в първите дни на войната, заяви пред NOVA съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михаил Подоляк.

 

"Исторически можете да се гордеете. В първите часове на войната много страни изпитваха съмнение за това дали Украйна ще устои. И безусловно тези съмнения не даваха възможност на тези страни да вземат съответно максимално бързи решения", каза той.

 

Подоляк обясни, че по време на правителството на Кирил Петков България е взела принципно решение мащабно да помага на Украйна. По думите му в началото на войната Украйна се е нуждаела от помощ и оръжие от различен порядък.

 

"На практика всичко, което можехме да получим в първите дни, го получихме с помощта на нашите български партньори", каза още съветникът украинския президент.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени