Сайтът на терористите от "Хамас" се премести в Москва

на 11 октомври сайтът на войнственото крило на Хамас се е преместил на руски IP адрес и хостинг на компанията VDSina "Hosting-technologies"

Хакер на Хамас
Хакер на Хамас Източник: Depositphotos

Уебсайтът на бригадите "Ал Касам", бойното крило на "Хамас", беше преместен на руски хостинг няколко дни след като бойците на палестинската групировка нападнаха Израел. Това беше разкрито от Insikt Group, звеното за изследване на заплахите на частната разузнавателна компания Recorded Future.

 

Сайтът е бил отварян с променлив успех от 7 октомври, деня, в който Хамас нахлу в Израел. От 11 октомври този домейн започва да използва няколко различни IP адреса. Според изследователите това е направено, за да се защити ресурсът от блокиране и атаки за отказ на услуга (DoS), пише The Moscow Times като се позовава на  независимото издание "Медуза".

 

По-специално, на 11 октомври сайтът на войнственото крило на Хамас се е преместил на руски IP адрес и хостинг на компанията VDSina "Hosting-technologies". Офисът на VDSina се намира в Москва.

 

На 15 октомври уебсайтът на войнственото крило на Хамас също започна да използва едновременно IP адреси на компании в Ливан и Панама. Сега международната общност се очаква отговори на въпросите как е възможно уебсайт на терористична организация да бъде хостван в Русия и какви мерки ще бъдат предприети в отговор на тези изненадващи открития.

 

Това повдига важни въпроси относно сътрудничеството на руски компании с терористични организации и доколко са защитени данните и информацията, съхранявани на сървърите на такива хостинг доставчици. "Хамас" не е призната за терористична организация в Руската федерация.

Още от "Светът"

Зеленски приветства американския пакет от военна помощ, отправи молба за допълнителна противовъздушна отбрана

Зеленски заяви пред Блинкън, че Украйна се нуждае от две батареи за противовъздушна отбрана за североизточния град Харков, който е подложен на руски въздушни удари

Прочетете повече прочетете повече

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени