Съюзниците от НАТО подкрепят ускорено членство на Украйна

На конференцията за възстановяване на Украйна в Лондон, Клевърли заяви, че Обединеното кралство "силно подкрепя" Украйна в нейния стремеж за присъединяване към алианса, без да очаква от нея обичайните изисквания за членство

НАТО
НАТО Източник: NATO

Джеймс Клевърли, министърът на външните работи на Обединеното кралство, потвърди, че съюзниците от НАТО подкрепят ускорено членство на Украйна, според модела, предложен от Швеция и Финландия по-рано тази година, съобщава The Guardian.

 

На конференцията за възстановяване на Украйна в Лондон, Клевърли заяви, че Обединеното кралство "силно подкрепя" Украйна в нейния стремеж за присъединяване към алианса, без да очаква от нея обичайните изисквания за членство, според съобщението.

 

Френският външен министър, Катрин Колона, изрази по-предпазлива позиция, като заяви, че обстоятелствата са се променили от 2008 г., когато за последно бе предложено на Украйна членство в НАТО при изпълнение на условията, определени в плана за действие, предаде "Фокус".

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени