Сблъсъци и арести при поредния протест в Бристол

Повече от 1 000 души взеха участие в размириците в центъра на града

Сблъсъци и арести при поредния протест в Бристол
Сблъсъци и арести при поредния протест в Бристол Източник: Sky News

Полицията в английския град Бристол извърши арести при разпръсване на трета поредна демонстрация срещу проектозакон, който дава по-големи правомощия на полицията да ограничава мирни демонстрации. Това информира БНР. Повече от 1000 души взеха участие в размириците в центъра на Бристол, който е трети за по-малко от седмица. Той включваше седяща демонстрация пред полицейския участък "Брайдуел", където в неделя вечер отново имаше сблъсъци.

 

Последната демонстрация започна мирно, но с настъпването на нощта част от протестиращите започнаха да замерят кордона от полицаи с яйца и бутилки, а по-късно и с бомбички.  Полицията използва щитове да изблъска демонстрантите. На помощ се притече конна полиция и полицаи с кучета. 

 

От полицията на Ейвън и Съмърсет написаха в Туитър: "Протестиращите дърпат щитовете на полицаите и им светят в лицата с лазерни лъчи. Не можем да толерираме насилственото нарушаване на реда. Извършени са арести".

 

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени