СБУ удари две петролни рафинерии в руския Краснодарски край (ВИДЕО)

В Илската рафинерия е ударено съоръжение за първична преработка на цена приблизително $50 милиона

Пожар в руска рафинерия (снимката е илюстративна)
Пожар в руска рафинерия (снимката е илюстративна) Източник: ТАСС

Дронове на украинското контраразузнаване (СБУ) атакуваха Илският нефтопреработвателен завод и Афифския НПЗ в Краснодарския край на Русия. Това съобщи "Украинская правда" като се позовава на свой източник в Службата за сигурност на Украйна. И двата обекта са разположени на разстояние около 20 километра един от друг. 

 

Според източника, в резултат на атаката срещу петролната рафинерия в град Илски, която е близо до новоросийското пристанище, е ударено съоръжение за първична преработка с капацитет от 3,6 милиона тона годишно. Цената на това съоръжение е приблизително $50 милиона.


Според Telegram канала Shot, Илската рафинерия е била атакувана от дрон, който се е разбил н атериторията ан завода и е предизвикал пожар. 

 

 

През октомври 2023 г. Службата за сигурност на Украйна също успешно атакува с дронове Афифската нефтена рафинерия, която произвеждаше авиационно гориво за вражеските руски самолети.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени