СБУ удари руски военен лагер в Курска област, пораженията са тежки

През цялата нощ руснаци от околните села обсъждаха в социалните мрежи експлозиите, отбелязват източниците от СБУ

СБУ
СБУ

Украинското контраразузнаване (СБУ) атакува военен лагер на руските окупатори близо до летище Халино в района на Курск. Регистрирани са най-малко 18 попадения на дронове.

 

Това съобщиха пред РБК-Украйна източници в СБУ. Според източниците, през нощта на 18 октомври Службата за сигурност на Украйна е атакувала руски полеви лагер край село Постоялие двори. Там, недалеч от военното летище в Халино, са били разположени около 3000 руски войници и около 80 единици военна техника.

 

СБУ подчертава, че се изяснява точният брой на вражеските загуби. Но попаденията бяха мощни, тъй като бяха регистрирани най-малко 18 удара с дронове в лагера, подчертават от украинското контраразузнаване.

 

"През цялата нощ руснаци от околните села обсъждаха в социалните мрежи експлозиите. Макар че е много странно как са могли да ги чуят, защото според руските власти противовъздушната отбрана е "свалила всички дронове" и "няма загуби", отбелязват източниците.

Още от "Светът"

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени