Сенатът на САЩ одобри пакета за помощ на Украйна

70 сенатори гласуваха "за", 29 - "против", а 1 отсъстваше

Сенат на американския Конгрес
Сенат на американския Конгрес Източник: Pinterest

"Сенатът на САЩ одобри пакета за помощ на Украйна на стойност 60 милиарда долара", предаде Асошиейтед прес. "В полза на предложението гласуваха 70 от 100-те депутати в горната камара на парламента във Вашингтон. 29 техни колеги се обявиха против, а един – отсъстваше от заседанието. За приемането на проекта бяха необходими най-малко 60 гласа", допълни медията.

 

"На този етап не е известното дали Камарата на представителите (долната камара на парламента) ще одобри решението на сенаторите. Председателят на Камарата на представителите републиканецът Майк Джонсън разкритикува проекта. Той предложи парите да се пренасочат за по-силна охрана на южната граница на САЩ, атакувана от имигранти от Латинска Америка", посочи още АП.

 

"По-рано кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е против отпускането на средства на други държави под друга форма освен заем", добави медията.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени