Сенатът на САЩ ще разгледа законопроекта за помощ на Украйна още във вторник, 23 април

След като гласуваха в подкрепа на законопроекта в Камарата на представителите, сенаторите от двете партии сключиха споразумение, което ще позволи гласуване в Сената

Американският Сенат
Американският Сенат Източник: The Hill

Сенатът на САЩ ще разгледа законопроект за подпомагане на Украйна, който беше приет от Камарата на представителите, във вторник, 23 април. Това обяви лидерът на демократичното мнозинство в Сената Чък Шумър, пише "Индипендънт".

 

След като гласуваха законопроекта в Камарата на представителите, сенаторите демократи и републиканци постигнаха споразумение, което ще позволи гласуване в Сената за помощ за Украйна.

 

Лидерът на демократите в Сената на САЩ Чък Шумър
Лидерът на демократите в Сената на САЩ Чък Шумър Източник: EPA

"Сега Сенатът е готов да предприеме следващата стъпка", каза Шумър. След одобрение от сенаторите, законопроектът трябва да бъде представен на президента на САЩ Джон Байдън за подпис.

 

В допълнение към законопроекта за помощ за Украйна се очаква да бъдат одобрени още два законопроекта, насочени към подкрепа на Израел и Тайван. Отбелязва се, че някои от тези законодателни актове вече са преминали през горната камара на Конгреса на САЩ, което прави процеса на подаване на документи за подпис до президента Джо Байдън "съвсем прост".

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени