Сенатът в САЩ показа дългоочаквания проектозакон за помощта за Украйна

Законопроектът предвижда $60,1 милиарда за помощ за Украйна, $14,1 милиарда за Израел и $20,2 милиарда за подобряване на сигурността на границата с Мексико

Сенат на американския Конгрес
Сенат на американския Конгрес Източник: Pinterest

Сенатът на САЩ представи двупартийно предложение за $118 милиарда помощ за Израел, Украйна и граничната сигурност, пише CNBC. Законопроектът предвижда $60,1 милиарда за помощ за Украйна, $14,1 милиарда за Израел и $20,2 милиарда за подобряване на сигурността на границата с Мексико. Той също така включва малки суми за хуманитарна помощ в разкъсаните от войната региони и за отбранителни операции в Червено море и Тайван.

 

Изданието отбелязва, че основната разлика в този документ е увеличаването на финансирането за защита на границите с 13 млрд. Журналистите смятат, че републиканците в Камарата все още могат да го критикуват.

 

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър заяви, че гласуването на законопроекта е насрочено за 7 февруари. "Знам, че огромното мнозинство от сенаторите искат да постигнат това, но бързото придвижване напред ще изисква двупартийно сътрудничество. Сенаторите трябва да се опазят от въздействието на онези, които искат това споразумение да се провали заради собствените им политически цели", каза той.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени