Сенатор от САЩ призова "някого в Русия" да убие Владимир Путин

Линдзи Греъм е внесъл в Сената проекторезолюция срещу руския лидер и неговите висши военни заради "военни престъпления" на Путин

Сенатор Линдзи Греъм
Сенатор Линдзи Греъм Източник: Twitter

Американският сенатор от Републиканската партия Линдзи Греъм призова вчера "някого в Русия" да убие Владимир Путин, за да направи "голяма услуга" на Русия и на останалия свят, предаде Франс прес.

 

"Някой в Русия трябва да поеме инициативата (. . .) и да очисти тоя тип", каза сенаторът републиканец в телевизионно предаване. После добави в "Туитър": "Това могат да го уредят само руснаците".

 

"Има ли някой Брут в Русия?", запита се Греъм, припомняйки за един от убийците на римския император Юлий Цезар.

Той се зачуди също има ли в руската армия "един полковник Щауфенберг, но по-ефикасен" - алюзия за германския офицер Клаус фон Щауфенберг, извършител на неуспешен бомбен атентат срещу Адолф Хитлер през 1944 г. "Ще направите голяма услуга на страната си и на целия свят", допълни сенаторът.

 

Линдзи Греъм е внесъл освен това в Сената проекторезолюция срещу руския лидер и неговите висши военни, в която е посочено, че Путин и неговите "другарчета" са извършили "военни престъпления" и "престъпления срещу човечеството".

 

Призивът на Греъм да бъде убит Путин е престъпен и руското посолство в САЩ настоява за официални обяснения от Вашингтон. Това заяви посланикът Анатолий Антонов във Фейсбук, съобщи ТАСС.

 

"Човек го дострашава за съдбата на Съединените щати, на кормилото на които стоят толкова безотговорни и непрофесионални политици", се казва в коментара на руския дипломат.

Още от "Светът"

Катастрофира кола от кортежа на президент с българско потекло, има загинал

Нейните баба и дядо ашкенази по бащина линия са емигрирали от Литва в Мексико Сити през 20-те години на миналия век, докато баба и дядо й по майчина линия са емигрaнти от Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени