Сенаторка от Калифорния премина към републиканците, разочарована от демократите

Алварадо-Хил представлява предимно селски район североизточно от Централната калифорнийска долина

Мари Алварадо-Джил
Мари Алварадо-Джил Източник: Senate.ca.gov

Сенаторка Мари Алварадо-Джил от Демократическата партия в Калифорния обяви вчера, че преминава към Републиканската партия в САЩ, като същевременно разкритикува ръководството и политиките на бившата си партия, предаде Асошиейтед прес. Хил подчерта, че отдавна е демократка, но тя и Демократическата партия вече не споделят едни и същи ценности, откакто беше избрана през 2022 г.

 

"През последните две години, откакто работя в Сената, не разпознавам партията, към която принадлежа", каза Алварадо-Джил в съобщение за "Шоуто на Стив Хилтън", поредица в You Tube, водена от консервативен политически коментатор. "Демократическата партия не е партията, в която се записах преди десетилетия", добави тя.

 

Алварадо-Джил представлява предимно селски район североизточно от Централната калифорнийска долина. Тя каза, че политиките на Демократическата партия са в ущърб на средната класа и децата в Калифорния и тласкат държавата в грешна посока.

 

"Не е много добре прието решение да напуснеш партия със супер мнозинство, където може би, имате много повече власт и възможности", каза сенаторът. Алварадо-Джил обаче добавя, че: "Това е решение, което е правилно за избирателите, които ме избраха на поста".

 

Тя е известна с подкрепата си за твърдия подход срещу престъпността и фискално консервативните си позиции и е подкрепяла републиканците при гласувания за трудовото законодателство. "Изисква се смелост, за да се изправиш срещу супермнозинството в Калифорния и Мари има качествата, които са необходими", каза в изявление лидерът на малцинството в Сената Брайън Джоунс.

 

"Нейният опит в справянето с престъпността, защитата на общностите от сексуални хищници и приоритизирането на нейните избиратели говорят достатъчно", допълни той.

 

Председателят на щатския Сенат Майк Макгуайър каза, че нейното решение "е разочароващо за избирателите", които са я избрали през 2022 г.

 

В цялата история на Калифорния има 273 законодатели, сменили политическата си сила по време на мандата си. Още по-голяма рядкост е член на партията с мнозинство да премине към партия на малцинството, каза историкът по законодателните въпроси от Калифорнийската държавна библиотека Алекс Васар. Най-пресният пример беше през 1995 г., когато бившият депутат Доминик Кортезе напусна Демократическата партия, за да стане член на Реформаторската партия на Рос Перо.

Още от "Светът"

Външното министерство в Сеул извика руския посланик, за да протестира срещу изпращането на севернокорейски войски в Руси

Ще отговорим съвместно с международната общност, като мобилизираме всички налични средства срещу действия, които застрашават основните ни интереси в областта на сигурността, отговори Сеул

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени