Сергей Хлан: Руснаците бягат от Херсон заедно с бойната си техника

Окупаторите прехвърлят техниката на левия бряг на Днепър и заплашват местното население

Херсон
Херсон Източник: Twitter

Врагът изтегли цялата си военна техника от Чернобаевка. В самия Херсон руснаците са много малко. Това съобщи в ефира на телемаратона Freedom съветникът на ръководителя на Херсонската областна военна администрация Сергей Хлан, цитиран от УНИАН.

 

Той добави, че рашистите са много по-малко, но продължават да грабят града. "Засега в Херсон няма признаци за подготовката на улични боеве. Не се виждат укрепления, някакви нови съоръжения, нито барикади с чували с пясък и блокпостове - нищо накова не се вижда (...) Те (руснаците, бел. ред.) заявиха, че уж мабилизацията е завършена, но въпреки това продължават да грабят. Вчера беше отбелязано, че окупаторите продължават да опаковат оборудване от болниците, продължават да го изнасят, вкл. и автомобили на Бърза помощ. Видяхме спътникови снимки на Чернобаевка - изглежда абсолютно пуста", заяви Хлан.

 

Той добавя, че окупаторите прехвърлят бойна техника на левия бряг на река Днепър. "Те правят това в района на Каховската ВЕЦ, в района на селата Лвов и Казацко, вижида се преместване на техника и в раона на Нова Каховка. Забелязва се преместване на теника и в района на Антоновския мост, на понтони, където тя е размесена с  цивилни машини", добавя той. 

Съветникът на ръководителя на ОВА в Херсон изрази своите опасения, че руснаците могат да усилят репресиите срещу украинското население, който отказват да бъдат изселени в Русия.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени