Сергей Наришкин: Русия няма планове да нахлува в Украйна

Всичко друго е злонамерена американска пропаганда, заяви шефът на СВР

Сергей Наришкин
Сергей Наришкин Източник: ТАСС

Русия няма планове да нахлува в Украйна и всичко друго е злонамерена американска пропаганда, заяви шефът на руското външно разузнаване, цитиран от Ройтерс.

 

САЩ, НАТО и украински представители бият тревога през последните седмици заради, по думите им, необичайни движения на руски войски край границата с Украйна. Те намекват, че Москва може да се готви да предприеме атака. Русия неколкократно заяви, че може свободно да придвижва войските си на своя територия и че това не бива да тревожи никого.

 

Русия каза, че САЩ са репетирали ядрен удар срещу нея тази седмица."Трябва да успокоя всички. Нищо подобно няма да стане", каза Сергей Наришкин в интервю за държавната телевизия. "Всичко по тази тема е злонамерена пропаганда на Държавния департамент на САЩ", добави той, цитиран от БТА.

 

Наришкин говори ден след като заместник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид заяви, че всички опции са на масата що се отнася до това как ще се отговори на струпването на руски войски по украинската граница.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени