Сергей Шойгу може погрешно да е бомбардирал руски град за пети път

Случаят в Краснодарския край е поне петият, когато боеприпаси на руската армия поразяват руска територия

Сергей Шойгу
Сергей Шойгу Източник: РИА Новости

В руския Краснодарски край между селата Павловская и Атаманская бяха открити части от руска ракета Х-101. Движението по отсечката от пътя е временно блокирано от съображения за сигурност, съобщи РИА Новости.

 

Местни жители разказаха пред изданието "Осторожно, новости", че падането на самия обект вероятно е станало през нощта, а сутринта в местните социални мрежи се появи видео от местопроизшествието.

 

Местните власти съобщиха, че са открили "фрагменти от неидентифицирано устройство". РИА Новости отбелязва, че съдейки по снимката от местопроизшествието, става дума за ракета.

 

 

Случаят в Краснодарския край е поне петият, когато боеприпаси на руската армия поразяват руска територия. Още на 2 януари руска ракета падна върху село Петропавловка във Воронежка област. Тогава бяха ранени 4 души.

 

Също на 20 април 2023 г. по време на полета на бомбардировач Су-34 над Белгород е имало "несанкционирано падане на авиационни боеприпаси", съобщи руското министерство на отбраната. Бомбата е паднала в центъра на града, на кръстовището на улиците "Ватутина" и "Губкин", в резултат на което се е образувал кратер с радиус 20 метра.

 

Експлозията е изпочупила прозорци в съседни къщи, ударната вълна е съборила електрически стълбове, а една от колите е "кацнала" върху покрива на магазин. Трима души са ранени. 

 

На 24 и 25 май в Белгород и региона бяха открити две невзривени бомби ФАБ-500.  През януари тази година в района на Белгород бяха открити и ракета X-101 и авиобомба.

 

Ракетата е паднала заради неизправност, съобщава Telegram каналът на военкора Борис Рожин. Бомба падна и в град Рубижне (Луганска област), за това съобщи отцепническият лидер и колаборант от т.н. "Луганска народна република" Леонид Пасечник.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени