Шефът на полския ГЩ: Русия се управлява от гангстери! НАТО също е ядрена организация и трябва да отговори на Русия много по-агресивно

Това заяви ген. Раумунд Анджейчак

Началникът на ГЩ на полската армия ген. Раймуд Анджейчак
Началникът на ГЩ на полската армия ген. Раймуд Анджейчак

Ядрените заплахи от страна на руското ръководство изискват много по-агресивна реакция от НАТО, заяви началникът на ГЩ на Въоръжените сили на Полша ген. Раймуд Анджейчак, цитиран от Guardian

 

Според него, Алиансът трябва да припомни на руснаците, че също притежава ядрено оръжие. "Не искам да нагнетявам обстановката, но нещо не е наред с нашия лексикон. НАТО също е ядрена организация", заяви Анджейчак. 

 

Той сравни руското ръководство с гангстери и ги нарече "полудели лоши момчета". Той припомни нееднократните заплахи, отправяни от Путин за използване на ядрено оръжие, както и разполагането на такова в Беларус. 

 

"Гангстерите слагат на масата пистолет, а ние стоим в тениски, гледаме това и казваме: "И аз имам пистолет, но го оставих у дома", образно се изразява шефът на полския ГЩ. 

 

"През 70-те и 80-те години 30 % от бомбардировачите B-52 бяха постоянно във въздуха и имаха ядрено оръжие на борда и готови да го използват пилоти. Сега пред нас стои задачата да произнесем думата В61 (основната термоядрена гравитационна американска бомба, бел. ред.), така че нека променим подходите", заявява Анджейчак. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени