Шефът на руската комисия по отбрана към армията: Спрете да лъжете за пораженията си в Украйна

Картаполов направи коментара в Телеграм канала на рашисткия пропагандист Владимир Соловьов

Андрей Картаполов
Андрей Картаполов Източник: ТАСС

Председателят на комисията по отбрана на Държавната дума на Русия генерал-полковник Андрей Картаполов заяви, че руското Министерство на отбраната трябва да спре да лъже за войната в Украйна и да дава неверни данни. Според него това може да доведе до загуба на доверието на хората

"Трябва да спрем да лъжем. Многократно сме говорили за това (...) Но някак не стига до отделни лидери (...) Хората знаят. Нашият народ не е глупав. И той вижда, че му казваме само част от истината. Това може да доведе до загуба на доверие", заяви Андрей Картаполов, бивш военен командир, който оглавява комисията по отбрана в Държавната дума - долната камара на руския парламент.

 

Картаполов направи коментара в Телеграм канала на рашисткия пропагандист Владимир Соловьов. "Врагът е в нашите земи. Всички гранични села в Белгородска област са на практика разрушени", обяви той, докато обстрелите в този район на границата между Русия и Украйна се увеличават.

 

 

"Получаваме (новини) от много места - губернатори, военни кореспонденти. Но докладите на министерството на отбраната не се променят", добави той.

Според него ходът на "спецоперацията" е показал също, че руската армия има нужда от усъвършенстване на разузнавателната техника. "Нашият основен проблем днес е разузнаването, това са средства, не сили, а средства за разузнаване, които биха позволили да се разкрият цели на противника в пълна дълбочина, неговото оперативно формиране, до стратегическа дълбочина", каза той.

 

Украинските сили отвоюваха през последните дни нови територии на изток и юг, където войските на Москва срещат трудности, след като вече изгубиха важната Харковска област на североизток.

 

Руското министерство на отбраната много рядко признава за отстъпления на своите войски и се ограничава до всекидневни доклади, в които посочва за тежки загуби, нанесени на украинския противник.

Още от "Светът"

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени