Шефът на Шин Бет: Ще избием лидерите на "Хамас" по целия свят

Ронен Бар направи паралел с израелската операция за ликвидиране на терористите, отговорни за убийството на израелски спортисти по време на Олимпиадата в Мюнхен през 1972 г

Ронен Бар, директор на Шин Бет
Ронен Бар, директор на Шин Бет Източник: The Times of Israel

Шефът на Шин Бет Ронен Бар заяви в запис, излъчен по израелската обществена телевизия Kan, че израелската слуужба за вътрешна сигурност започва изтребване на лидери на палестинската терористична организация "Хамас" по целия свят. Това съобщи The Times of Israel.

 

"Кабинетът ни е поставил цел. Както се казва на разговорен език, това е ликвидирането на "Хамас" и ние сме решени да го направим. Това е нашият Мюнхен", казва Бар в записа. Той уточни, че операцията ще се проведе в Ивицата Газа, Западния бряг, Ливан, Турция, Катар и други територии.

 

Ронен Бар очевидно се позовава на израелската операция за ликвидиране на терористите, отговорни за убийството на израелски спортисти по време на Олимпиадата в Мюнхен през 1972 г. Тогава бяха убити 11 членове на олимпийския отбор на Израел. Израелските разузнавателни служби 20 години проследяваха и ликвидираха на замесените в престъплението по целия свят.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени