Шефът на украинското военно разузнаване: Идва пролетта и за руския агресор ще настъпи истински ад

Това каза в интервю за американското издание The Nation началникът на ГУР на МО на Украйна Кирил Буданов

Началникът на ГУР на МО на Украйна Кирил Буданов
Началникът на ГУР на МО на Украйна Кирил Буданов Източник: Wikipedia

Украинското военно разузнаване, заедно с ловци и горски, готви мощна партизанска война в тила на руските окупатори.  Това разкри в интервю за американското издание The Nation началникът на ГУР на МО (Главно управление по разузнаването на Министерството на отбраната) на Украйна Кирил Буданов. 

 

"Нашите бойци, нашите спецназовци, дори и нашите ловци започват гонитба на врага в украинските гори. Скоро ще настъпи пролетта, горите ще се раззеленят и за агресора ще настъпи истински ад", добавя Буданов. 

 

Шефът на ГУР на МО на Украйна намеква, че военното разузнаване на страната подготвя мрежа от партизански отряди, които ще действат безмилостно в тила на врага, докато му нанасят хирургически удари. Той сравни това с партизанското движение във Виетнам през 60-те и 70-те години, както и подобни действия в Афганистан. 

 

Zonanews припомня че, още през декември 2021 г. американски аналитици коментираха, че администрацията на Джо Байдън е изучавала възможностите за подкрепа на партизанско движение в Украйни в случай на руско нахлуване. 

Още от "Светът"

Катастрофира кола от кортежа на президент с българско потекло, има загинал

Нейните баба и дядо ашкенази по бащина линия са емигрирали от Литва в Мексико Сити през 20-те години на миналия век, докато баба и дядо й по майчина линия са емигрaнти от Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени