Шойгу призна провала на плана на Русия за увеличаване на артилерийското производство (ВИДЕО)

Той припомни, че заповедта на Владимир Путин е да се увеличи производството на самоходна артилерия

Военнопрестъпникът Сергей Шойгу в Уралтрансмаш
Военнопрестъпникът Сергей Шойгу в Уралтрансмаш Източник: МО на РФ

В Русия се сриват сроковете за производство на артилерийски системи. Това стана ясно по време на посещението на военнопрестъпника Сергей Шойгу в Уралския завод за транспортно инженерство (Уралтрансмаш).

 

Шойгу провери изпълнението на държавната отбранителна поръчка и разкритикува генералния директор на предприятието Олег Емелянов за забавянето на сроковете, следва от съобщението на военното ведомство.

 

"Вижте, спрете да се мотаете тук, момчета. Работихме по този въпрос плътно от 2022 година. Вече трябва да имаме тези машини и да работят на пълен капацитет през 2023 г., а при вас всичко е толкова спокойно, така да се каже, толкова "добре", каза Шойгу, обръщайки се към ръководството на завода, цитиран от The Moscow Times.

 

Той припомни, че заповедта на Владимир Путин е да се увеличи производството на самоходна артилерия. Шойгу поиска да му предоставят доклад в рамките на една седмица за това как се планира да бъдат достигнати показателите, установени с инструкциите на държавния глава.

 

"Говорим за самоходна артилерия и тук, разбира се, ако днес вече сме достигнали добри темпове по отношение на ремонтите и новите оръдия Msta, тогава трябва да укрепим други системи", каза Шойгу.

 

Началникът на военното ведомство каза още, че Министерството на отбраната ще подпише дългосрочен договор за най-новите самоходни артилерийски установки (САУ) "Коалиция-СВ".

 

Преди това, през януари, Шойгу посети Държавното конструкторско бюро "Радуга" и поиска да се увеличи обхвата на една от управляемите ракети - от 250 на 300 км или повече. Той също така разпореди да се увеличи производството на високоточни боеприпаси и да се модернизират.

 

Модернизацията, според него, включва прехвърлянето на боеприпаси на отделна линия от категорията на конвенционалните, която "е налична в достатъчни количества", към категорията на високоточните боеприпаси.

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени