Ще има повече ПВО: Зеленски обяви страхотна новина за военната помощ

Президентът отбеляза, че новите споразумения за сигурност за Украйна са почти готови

Володимир Зеленски обяви доставката на повече ПВО системи
Володимир Зеленски обяви доставката на повече ПВО системи Източник: Колаж/Главред

Украйна може скоро да получи допълнителни системи за противовъздушна отбрана. Вече има споразумения с партньорите. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в редовното си видеообръщение, цитиран от Главред.

 

"Вече има споразумения с партньорите за допълнителни системи за противовъздушна отбрана за Украйна и някои от тези решения ще работят по-бързо, а някои - наесен. Благодарен съм на всеки лидер, на всяка държава, която наистина ни подкрепя в това на практика", каза Зеленски.

 

Той добави, че новите споразумения за сигурност за Украйна са почти готови. "Тези месеци са време за стратегически решения. Май разшири възможностите ни на бойното поле, по-специално в далекобойността. Юни трябва да донесе укрепване на нашата дипломация и стратегически перспективи - всичко, което може да доближи справедливия мир и да даде повече сила на нашето украинско общество. И това ще с еслучи", добави президентът.

 

Благодарение на преговорите и срещите във Франция беше възможно да се постигнат нови решения за украинската отбрана от Франция и САЩ. Има напредък в артилерията, производството на 155 калибър снаряди в Украйна. Ще има и повече възможности за бойна авиация и електронна война, подчерта той.

Още от "Светът"

Принудително изплащат в рубли валутните сметки на руснаците в долари и евро

На 12 юни Московската борса беше включена в "черните списъци" на американското Министерство на финансите със своите ключови структури за разплащания - NCC и Националния депозитар за разплащания (NSD)

Прочетете повече прочетете повече

Според Пентагона използването на доставени от САЩ на Украйна оръжия не се ограничава до атаки на руски цели само в район

Ако Русия атакува или се готви да атакува от своя територия  Украйна, има логика да се позволи на Украйна да отвърне на огъня срещу силите, които я атакуват от другата страна на границата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени