Швеция ще предостави на Украйна 5,4 млн. долара

Парите ще бъдат внесени във Фонда за партньорство за устойчива Украйна, създаден съвместно с Великобритания, Швейцария и Съединените щати

Ан Линде
Ан Линде Източник: Anders Wiklund/TT
Швеция ще предостави на Украйна 50 милиона шведски крони (5,4 млн. долара) за период от три години в подкрепа на икономическото развитие, диалога и общата устойчивост, предаде Ройтерс. Парите ще бъдат внесени във Фонда за партньорство за устойчива Украйна, създаден съвместно с Великобритания, Швейцария и Съединените американски щати.
 
"Този фонд ще допринесе за укрепване на Украйна. Той ще може да отговори бързо и гъвкаво на нуждите, които се развиват и които са се материализирали в резултат на руската агресия от 2014 г. насам", заяви шведският министърът на външните работи Ан Линде.
 
Средствата са допълнение към 240-те милиона крони, които Украйна получава ежегодно от Швеция за реформиране на гражданското общество.
 
Напрежението между Русия и Украйна ескалира, след като Москва струпа над 100 000 войници на украинската граница. Западните страни се опасяват, че Русия може да планира инвазия. Москва отрича да има подобни намерения.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени