Си Ен Ен уволни 3-ма служители, отишли неваксинирани на работа

Това беше съобщено от президентът на компанията Джеф Зукър

Си Ен Ен
Си Ен Ен Източник: CNN

Трима служители на Си Ен Ен са уволнени от американската телевизионна мрежа, защото отишли на работа, без да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, предаде АФП, позовавайки се на съобщения в US медии. Президентът на компанията Джеф Зукър обявил във вътрешен имейл, че през изминалата седмица компанията е научила, че трима служители са отишли на работа неваксинирани и договорите им били прекратени. "Нека да съм ясен – в това отношение имаме политика на нулева толерантност", посочил той.

 

В имейла, чието съдържание е станало достъпно на няколко американски медии, не се посочват имената и позициите на уволнените, както и местоположението на офисите, в които работят. Си Ен Ен изисква от служителите да бъдат ваксинирани, но не настоява да представят доказателства за това. Зукър обаче посочил, че тази политика, разчитаща на честността, може да се промени.

 

В Си Ен Ен ваксинацията е задължителна за всички, работещи на терен, с други служители или в офисите, написал президентът на Си Ен Ен. Той посочил, че планираното за 7 септември завръщане на служителите в офисите се отлага за неопределена все още дата през октомври.

 

В момента около една трета от работещите за Си Ен Ен в САЩ доброволно работят в офисите. През май правителството на САЩ обяви, че е законно работодатели да изискват от служители, които физически влизат в работни помещения, да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

 

Технологични гиганти, сред които "Фейсбук", "Гугъл" и "Майкрософт", обявиха, че ще изискват от служителите си да бъдат ваксинирани, преди да се върнат на работните си места в САЩ

Още от "Светът"

Предизборните обещания на Путин могат да костват на Русия $130 млрд.

Бюджетът на Русия вече е подложен на натиск от повишените военни разходи, предизвикани от войната, които тази година ще надхвърлят традиционно високите разходи за социално подпомагане

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени