Силите за отбрана на Украйна взеха инициативата в района на Бахмут, водят настъпление на широк фронт

ГЩ на ВСУ отбелязва, че руските окупатори оказват яростна съпротива и понасят значителни загуби в жива сила, въоръжение и техника

Украински военни
Украински военни Източник: Telegram

Силите за отбрана на Украйна продължават настъпателната операция в района на Бъхмутското, Мелитополското и Бердянското направление. Това съобщи в сутрешния си оперативен доклад ГЩ на ВСУ. 

 

"По направлението Равнопол-Володино имат (украинските войски, бел. ред.) частичен успех, задържат се на достигнатите рубежи, нанасят огнево поражение по артилерията на противника, водят контрабатарейна борба", са казва в съобщението. 

 

ГЩ на ВСУ отбелязва, че руските окупатори оказват яростна съпротива и понасят значителни загуби в жива сила, въоръжение и техника. 

 

"По Бахмутското направление украинските военни са взели стратегическата инициатива и водят настъпателни действия на широк фронт. По фланговете, около град Бахмут, продължава натискът срещу противника, който бива отхвърляни от по-рано заети позиции", добавят от ГЩ на ВСУ. 

 

Силите за отбрана на Украйна укрепват завзетите позиции, тежките боеве продължават, са казва още в сутрешния доклад на ГЩ на ВСУ.

 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени