Сирийски командоси от "Силата на тигъра" са убити край Херсон

Сирийски наемници от клана на Асад, подкрепяни от Русия, участват в бойни действия край Донецк, а също така са разположени край Херсон

Руски войници, убити в Украйна
Руски войници, убити в Украйна Източник: УНИАН

Украинските войници са убили петима бойци от т.нар. подразделение "Силата на тигъра" по време на контранастъплението в района на Херсон.

 

Както съобщава израелският уебсайт Nziv, това показва, че сирийски военнослужещи от 25-та дивизия на специалните сили на Башар Асад, командвана от полковник Сухел ал-Хасан, се сражават в Украйна.

 

Източници на изданието съобщават, че украинските въоръжени сили са предприели контранастъпление в североизточната част на Херсонска област и са установили контрол над нови райони на десния бряг на река Дунав, в резултат на което са загинали и са били ранени няколко военнослужещи от руските въоръжени сили и наемници, сражаващи се на тяхна страна.

 

Освен това се съобщава, че сирийски наемници от клана на Асад, подкрепяни от Русия, участват в бойни действия край Донецк, а също така са разположени край Херсон. Става дума за стотици наемници, които са започнали да пристигат в Украйна още през март.

 

"Те бяха прехвърлени от летище Латакия в Северозападна Сирия на руска територия. Оттам те са разпределени по фронтовете в Украйна", съобщават журналистите.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени