Скок на консумацията на алкохол в САЩ в разгара на пандемията

Според проучване на РАНД консумацията на алкохол се е увеличила с 14% по време на пандемията

Алкохол
Алкохол Източник: Zonanews

Американски учени установиха връзка между увеличените продажби на алкохол по време на пандемията и скока на чернодробните трансплантации през последната година, предаде БНР.

 

Изследване на Мичиганския университет показва, че има връзка между увеличените продажби на алкохол по време на пандемията и увеличения брой на хората, нуждаещи се от чернодробни трансплантации.

 

Според проучване на РАНД консумацията на алкохол се е увеличила с 14% по време на пандемията, а почти 1 на всеки 5 американци използва алкохол, за да се справи със стреса в пандемичната обстановка. По време на Covid-19 хората са употребявали повече алкохол, което води до увреждане на черния  дроб.  

 

Последно проучване на Университета в Мичиган анализира точният брой на хората в списъците за трансплантация на органи в САЩ от март 2020 год. до 2021 г. Данните показват, че тези, които  вече имат трансплантация или са в списъка за изчакване на такава дължаща се на алкохолен хепатит, са се увеличили  с 50%.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени