Sky News: Очаква се Борис Джонсън да подаде оставка като премиер по-късно днес

Някои от най-близките съюзници на Джонсън вече признават, че е дошъл моментът, в който той да напусне правителството

Борис Джонсън
Борис Джонсън Източник: Pinterest

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се очаква да подаде оставка от поста си по-късно през деня, съобщи Sky News, позовавайки се на неназован източник.

 

Някои от най-близките съюзници на Джонсън вече признават, че е дошъл моментът, в който той да напусне правителството и се опитват да го "убедят да подаде оставка", според информацията на Sky News.

 

Междувременно и новоназначенията финансов министър Надим Захауи публикува писмо в четвъртък, в което призовава премиера Борис Джонсън да подаде оставка. Захауи беше назначен на поста си едва преди два дни след напускането на Риши Сунак. Захауи обясни, че лично е посъветвал Джонсън да напусне.

 

"Сърцето ми е разбито, че той не ме послуша и че сега подкопава невероятните постижения на това правителство в този късен час. Страната заслужава правителство, което е не само стабилно, но и което действа почтено. Г-н Премиер, знаете в сърцето си какво е правилното нещо да направите и си тръгвайте сега", написа Захауи. Последната актуализация от британските медии показва, че 57 служители на правителството на Обединеното кралство са се оттеглили от своите постове на Даунинг стрийт.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени