Слава на Украйна: Харков е изцяло под контрола на украинските власти, тече прочистване на руския агресор

Руският враг е напълно деморализиран, разкри в Telegram председателят на Харковската областна държавна администрация Олег Синегубов

Олег Синегубов
Олег Синегубов Източник: Poltava.to
Харков се намира под контрола на украинските власти. В областния център тече чистка на руски окупатори. Това съобщи председателят на Харковската областна държавна администрация Олег Синегубов в Telegram. Според него прочистването на града се извършва от ВСУ, Националната полиция и отрядите за териториална отбрана. 
 
"Руският враг е напълно деморализиран. Непосредствено в Харков, захвърляйки насред пътя вражеската техника, цели групи от по 5-10 човека се предават на украинските войски", отбелязва Синегубов. 
 
Председателят на Харковската областна държавна администрация разказва още за ситуацията в областта. Той потвърди, че украинските властти напълно контролират и град Чугуев. 
 
"Настъплението на руския агресор продължава по Липецкото направление, по Волчанското и Белгородското. Фиксираме отделните колони руска военна техника и въоръжените сили на Украйна водят активна борба с тях", доави Синегубов.

Постът на Олег Синегубов
Постът на Олег Синегубов Източник: Telegram

 
 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени