След контранастъпление на украинските въоръжени сили руските терористи са понесли значителни загуби в Южна Украйна и отстъпват

За да попълни загубите си, врагът усилва своята групировка с разконсервирани от резерва стари образци въоръжение като танк Т-62 и БПМ-1

Украински военни
Украински военни Източник: Pinterest

По Южнобугското направление руските окупатори в резултат на настъплението на украинските подразделения са понесли загуби и са заели отбранителни позиции в района на село Костромка, Херсонска област. Това съобщава в сутрешната си сводка ГЩ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). 

 

"Руските окупатори са поразили с огневи средства гражданска инфраструктура в района на селищата Лимани, Степная Долина, Луч, Партизани, Красный Яр, Трудолюбовка и др.", се казва още в съобщението. 

 

За да попълни загубите си, врагът усилва своята групировка с разконсервирани от резерва стари образци въоръжение като танк Т-62 и БПМ-1. 

 

В Приднестровския регион на Република Молдова продължават ограничителните мерки, засилена е проверката на инфраструктурата, транспорта и гражданите, засилен е контрола по използването на автомобили, оборудвани със специални средства. 

 

В Южна Украйна ВСУ са преминали в контранастъпление, руските окупатори са инкасирали значителни загуби и са се върнали към старите си позиции на отбрана. 

 

"Ситуацията по линията на съприкосновение има своята динамика. Вследствие на контранастъпателните действия на нашите войски на врага са нанесени съществени загуби и му се налага да заема отбранителни позиции на неизгодни, необорудвани за отбрана места. Бойните действия продължават", отбелязват от ГЩ на ВСУ. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени